Christmas time
Sigge var i shoppingtagen igår när vi blev strandade på Ica maxi utan likviditeter på fickan. Han gjorde det bästa av situationen och gjorde klart julhandlingen. Blev lika förvånad varje gång allt han la ner i vagnen försvann hela tiden. 
Jag har åxå kommit en bit på väg med klapparna, måste va rekordtidigt i år.
Men med barnen klappar är det ju alltid saker att köpa som man själv står ut med att ha hemma vs saker de vill ha.
Pulka, fotboll, biobiljett, spel osv VS tjatiga ferbies, 7000 tillbehör till legofriends, Elsa, Elsa,Elsa och Elsa saker, microskopiska matskålar till pet-shop för 200kr stycket och glitter i lösvikt.
Hon blir ju glad för allt det är ju inte raggsockar direkt men ändå. Vi lägger oss nånstans i mitten tror jag. Ingen mening med att säga att hon ska önska sej åså får hon inget av det. Lite playmobil och nu little pony är ju rätt kul ändå.
Men hon har själv kommit fram till att ingen vill ha dyra saker, det ska vara billigt det tycker man om. Svårt att pedagogiskt prata om kvalité vs pris med en 4 åring dock.
Alltid 2 sidor av saker när jul närmar sej.
Men mest är det mysigt, mysigt, mysigt. Imorrn är det dax för första luckan äntligen!!!

jag kom, jag bakade, jag segrade

Jag gjorde degen igår. min första. På mammas recept. Det såg lovande ut.

Imorse smakade den fint och när Guro, Lisa och Vida ramlade in visade det sej att den höll för bak åxå. Bella och Vida var så härliga och bakade på mellan tuggorna. Det urartade naturligtvis i mjölkaos eftersom alla barn har en förkärlek för just mjöl som man glömmer av varje gång ( titt som tätt vart 10e år) det är dags för bak. Sigge och Lisa kryddade sina kakor med några kungliga nysningar och det som fanns på golvet.
Men det var mysigt med puls och nu är all deg uppbakad förutom en liten klump som vi sparade till M.
Om ingen kräks inom 24 timmar skulle jag säja succé.
Bjällerklang!!

Varför har du plötsligt blivit så lång?

En månas kvar till julafton! Så härligt! Det är nästan så man inte vill att det ska börja så det inte ska ta slut. I helgen blir det pepparkaksbak och förmodligen lussebullar åxå. Inga ekivoka figurer i år....vi är vuxna nu.


I helgen var jag med tjejerna på Natalie landställe. Bara mys, rom och cola och raggsockar.

Den här veckan är det rätt mycket jobb för oss båda. Men i december lättar det upp lite och sen väntar en härlig julledighet.
På torsdag ska vi rota fram utebelysningen.
Bjällerklang!!

Liten glimt av Bs lektion på nya ridskolan. Känns kanon att vi har bytt. Små hästar, små problem.