Vi funderar

på att gå på aw på fredag. Eller jag umgicks med den tanken som jag snabbt fortplantade hos en vän.

Fick ett förslag som hon taggat mej i på facebook som verkar mycket lockande på ett ställe som inte funnits så länge här i stan så dom har lite awpremiär. Kul!
Samtidigt, som min första tanke är "-oohh, aw på ett poppis ställe. Billigt i baren och bra käk. Kommer va massa me folk. Jobbigt! Trångt och man vet inte om man får sin drink el om maten tar 200 år. Ska vi boka bord där iaf så vi får sitta?" osv osv. Lite puls bara jag tänker på det. Stressigt. Aw är såååå härligt å avslappnat. Hela konceptet grundar sej i att man bara slinker in och är härligt relääääxt och whatever minded.
Så.inte.jag. Jag får lite samma känsla som när jag jag åkte ut till bergvik i lördags och det va så (in i helvete) mycket folk. Helt knökat på parkeringen (enligt mej, men då krävs det bara att det är mer än 20 bilar på en parkering för 1000 bilar...).
Hela mitt vara gick åt till att inte bara ta en u-sväng i rondellen och åka hem igen. Jag får lite kramp i hjärnan och svänger inte av direkt så jag parkerar längst ut utan jag hänger på bilen framför som ska in i smeten framför ica maxi. Och nu ratar jag inte längre en Ford kuga. Jag kör en långtradare med släp på 10 meter och behöver svängradie på 2 km. Väntar bara på att jag mejar ner nåt gottesuget barn. 2 djupa andetag i knapp styrfart säjer jag till mej själv -"sväng höger nästa, lugnt å sansat MEN DU MÅSTE UT!!"
Efter mitt ärende därute skulle jag åka å träna men kändes redan som jag gått en rond när jag ändå till slut lyckas parkera och fått lämna tillbaka skorna (där det åxå va för mycket folk för mej aff tänka så jag kunde inte välja några nya utan fikk lämna tillbaka och få sämre rabatt istället för att få ett par andra skor gratis..)
Har ett oproportionerligt stresspåslag när jag inte vet hur saker och ting ska bli. 
Men det märks inte och jag har alltid supertrevligt och roligt på alla sätt och vis när jag är med på trevligtheter.
Njuter åxå väldigt mycket av riktigt god mat och bra samtal och framförallt att bara få sitta ner och relääääxa. Så ge mej en bestämd stol and you find me there.

Massa gånger jag haft roligt utan å veta upplägget inne.🥂👯🙌🏼

När det är fest på gång

Att veta vad man ska ha på sej på fest. Det är ju halva nöjet att klura på vem man ska vara när det är dax för gallej. 

Om det blir spontanutgång (som ändå brukar bli lika roligt) så är halva kvällen ju bortgjort om man bara ska rafsa på sej nåt i rödaste rappet.

Jag vill när vänner messar "vad ska du ha på dej?" kunna svara alternativ 3 "det har jag inte hunnit tänka på än, slänger på nåt bara".
Men istället är det alltid alternativ 1, En uppstapplad out-fit som är klar sen 2 veckor tillbaka, de 3 senaste dagarna har jag vart inne på smycken. Eller alternativ 2, fullständigt panik "jag har inget att ha på mej!! Allt är ful och jag är fel och nu går jag å lägger mej."

Men ändå. Har man nåt inplanerat längre fram är det ändå roligt att hålla på å fixa inför det tycker jag. Riktigt navelskåderi blir det om jag och Frida ska nånstans. Om det är med Natz så brefar vi lite och sen tar hon på sej det hon känner sej fin i oavsett om det är gala el AW. Om jag å Sofia ska iväg så kan vi åxå bolla fram till en viss gräns. Till hon tröttnar på mej och inte orkar höra mer om "men tänk om det blir si, el tänk om det blir så."
Men med Frida tar det aldrig slut. Det ska diskuteras ner till minsta söm och paljett. "Ska det va rå kant på de svarta jeansen eller bara vanlig söm". "svarta pumps eller mörkgrå?" Vi kan hålla på hur mycket som helst.  Om det slutar alltid på samma sätt med blus, svarta jeans och lite ångest. Och ett uns besvikelse över alla roliga kläder och out-fits man hade från början tänkt men som valdes bort.

Till slut har jag lika kul oavsett för en faktor har kommit in i mitt uteliv de senaste åren och det är bekvämlighet. Det ska va snyggt men åxå bekvämt. Inte sitta åt över midjan på fel ställe eller konstig urringning som behöver tejp. Det ska kunna ätas å dansas! Klackarna ska alltid ändå va på. Dom blir bekväma under kvällen tillsammans med några glas bubbel.

Nu ska vi fira Karin heeela lördagen och ha lite plock å bubbel framåt eftermiddagen så nu har jag googlat tunnbrödsrullar i typ...3 dar...rimligt!